Pennun ostajalle

 

Jos olet kiinnostunut borderin pennusta, ota yhteyttä hekohoito@gmail.com tai 044-2727088

Pentukyselyt ensisijaisesti sähköpostilla. Laita esittely itsestäsi niin otan yhteyttä, kun pentuja on tulossa. Kyselyitä on paljon ja päätän pentujen tulevat kodit vasta kun pennut ovat hieman kasvaneet.

Kerro viestissäsi ainakin seuraavat asiat:

  • haluatko nartun vai uroksen
  • tulevan perheen jäsenet
  • asuinympäristö
  • toiveet pennulle (harrastukset, luonne yms)
  • koirakokemus
  • paikkakunta

Sijoitusnartuille haetaan yhteistyöhaluisia koteja. Mielellään kohtuullisen matkan päässä Uudestakaupungista. Sijoituskodilta odotetaan sitoutumista koiran hoitoon ja kommunikointikykyä, mutta kasvattaja hoitaa kyllä pentuihin ja näyttelyihin liittyvät asiat. Kysy lisää jos mahdollisuus kiinnostaa!

Pennut kasvavat kotonani arjen keskellä, ja ovat tottuneet asumisen ääniin yms. Ne totutetaan myös normaaleihin hoitotoimenpiteisiin, toisiin koiriin sekä erilaisiin ihmisiin.
Luovutan pennut aikaisintaan 8 vko ikäisinä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja madotettuina.
Pennun mukana tulee kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet sekä pikkupentupanta ja pentupaketti. Liitän uudet omistajat Borderterrierikerhoon vuodeksi ja hintaan kuuluu myös kaksi trimmausta, kaksi näytteymaksua sekä puolet virallisten terveystutkimusten maksuista. Ja tietysti kasvattajan elinikäinen tuki.
Sopimukset tehdään aina Kennelliiton lomakkeilla.

Pyrin sijoittamaan aina pentueen lupaavimman nartun, jos se täyttää omat kriteerini, koska tämä on ainoa keino kasvatustyöni jatkumiselle kotikennelissä, jonka koiramäärä on rajoitettua. Myöskin näin saan käyttöön mahdollisimman monipuolisesti eri yksilöitä. Yhteistyökykyiset sijoistukodit ovat kultaakin kalliimmat, joten jos tämä vähänkään kiinnostaa niin ota yhteyttä, sijoituskoteja kaivataan aina.

Jokainen pentue on ajatuksella suunniteltu tähdäten tiettyihin ominaisuuksiin. Käytän jalostukseen mahdollisuuksien mukaan terveystarkastettuja ja näyttelypalkittuja sekä luonteen ja käyttöominaisuuksien osalta testattuja koiria. Tärkeinpänä tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia, arkeen ja harrastuksiin sopivia bordereita.

Jokainen pentu on omanlaisensa, joten valitsen kodit pennuille niin, että tulevan kodin ja pennun luonteet sekä tavoitteet kohtaisivat mahdollisimman hyvin. Pentueissa on myös paljon eroa, toiset soveltuvat paremmin harrastuksiin ja metsästykseen, toiset taas ovat rauhallisempia hieman helpommin koulutettavissa. Siksi pentuja ei voi jakaa vaan suoraan, vaan kasvattajan tarkan harkinnan mukaan. Toiveita toki kuunnellaan ja otetaan huomioon. Tämän takia en osaa sanoa pentukyselyistä mahdollista "jonotusaikaa", vaan toivon, että laitat esittelyn itsestäsi ja toiveistasi niin otan yhteyttä kun sopiva pentue on suunnitelmissa.

Pennun ostajien odotan tarjoavan koirille sitoutuneen, rakastavan ja huolehtivan kodin, jossa huomiodaan borderin tarpeet niin koulutuksen kuin aktiviteettien suhteen, jotta pennuista kasvaa hyviä koirakansalaisia. Muista, että parhaassa tapauksessa koira on ilahduttamassa, mutta myös rajoittamassa arkeasi seuraavat 12-15 vuotta.
Toivon, että koira kävisi joskus pyörähtämässä näyttelyssä, ainakin kerran tai pari, ja että se aikuisena tutkittaisiin terveyden osalta virallisissa tutkimuksissa. Nämä tulokset auttavat kasvatustyötäni ja ovat osaltaan merkkinä sen onnistumisesta. Sen takia kauppaan kuuluukin näihin etuudet. Kaikki muu harrastaminen ja kokeissa käyminen on plussaa, jos koiran ominaisuudet siihen soveltuvat. Mutta tärkeintä kuitenkin on, että koira on hyvinvoiva perheenjäsen. Toivon kuulevani kasvateistani jatkossakin ja kasvattajan auttava puhelin on myös aina käytettävissä.

Borderi on mahtava pieni koira, kun sitä oikein ymmärtää. Metsästysviettinsä takia sitä ei välttämättä pysty pitämään vapaana ja sähäkkyytensä vuoksi terrierit eivät välttämättä tule kaikkien vieraiden koirien kanssa toimeen. Pienestä koostaan huolimatta se tarvitsee johdonmukaisen koulutuksen, tai ainakin niin elämä borderin kanssa on huomattavasti helpompaa. Aktiivinen koira ei ole pelkästään sohvaperuna, mutta käpertyy mielellään myös kainaloon. Sopivaa vastuullisesti kasvatettua pentua saattaa joutua odottamaan, mutta lopulta se on sen arvoista!